INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Sedište filmskog studija u renoviranoj zgradi iz 19. veka

12.01.2015. | Inhabitat

Arhitektonski biro Olson Kundig Architects je projektovao novi studijski prostor za Sarofsky korporaciju tako što je rekonstruisao predivnu zgradu iz 1880-ih godina u Čikagu, SAD.

Kompanija, koja je osmislila glavne naslove za blokbastere kao što su „Čuvari galaksije“ i „Kapetan Amerika: Zimski vojnik“, kupaila je staru zgradu i radila sa biroom kako bi zajedno osmislili moderan prostor koji podstiče saradnju.

Projekat biroa Olson Kundig Architects je očuvao šarm građevine uz optimizaciju radi smeštanja savremenog radnog prostora. Erin Sarkofski, vlasnica i kreativni direktor kompanije Sarkofsky, je poznata po svom radu u oblasti grafičkog dizajna, filmskoj industriji i TV industriji. Ona se sastala sa timom Olsona Kundiga i izrazila svoju želju da očuva suštinu stare građevine, ali da je restaurira do stepena koji omogućava elegantan moderan enterijer koji će se nalaziti u njoj.

Niz kancelarija otvorenog plana mogu biti zatvorene preko raskošnih kliznih čeličnih vrata. Centar prostora smešta dve prostorije za projekcije i veliki, otvoreni radni prostor koji je osvetljen sa prozorima u nivoima krova.

Prozračan centralni prostor takođe uključuje veliki sobu za server, otvorenu kuhinju sa dugačkim trpezarijskim stolom sličan onom u prethodnoj kancelariji kompanije, i recepciju koja ima i ulogu studija za snimanje i fotografisanje. Zgrada pruža pristup dvorištu, koje se može koristiti za organizovanje događaja.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;