INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Najzelenija poslovna zgrada na svetu prema BREEAM-u

19.12.2014. | WAN

Novo sedište kompanije „Deloitte“ u Amsterdamu je upravo postiglo rekord u svetu zelene gradnje postizanjem najvišeg BREEAM rejtinga ikada! Zgrada je dobila ocenu od 98,36, čime je potukla ocenu zgrade „One Embankment Place u Londonu“, što je čini jednom od najzelenijih poslovnih zgrada na svetu.

Nova zgrada je nazvana „The Edge“ i projektovana je od strane londonskog arhitektonskog biroa PLP Architecture. Poseduje 4.100 metara kvadratnih krovnih solarnih panela i Philps LED osvetljenje sa Eternetom.

PLP Architecture je projektovao „The Edge“ za potrebe kompanije „OVG Real Estate“, a kompanija „Deloitte“ je zakupac zgrade. Projekat je jedan od najinovativniji i energetski efikasnih komercijalnih zgrada na svetu.

Zgrada je postigla najveći BREEAM rejting u svojoj kategoriji zahvaljujući velikom krovnom solarnom sistemu, svojim inovativnim rešenjima osvetljenja i njenih energetski efikasnih sistema. Sertifikacija priznaje zgrade projektovane, izgrađene i upravljane u skladu sa najvišim standardima održivosti.

Unutar zgrade, atrijum visine 15 spratova omogućava prirodno osvetljenje radnih prostora. Zgrada je prva poslovni objekat koji koristi Philips Eternet povezano LED osvetljenje, koje omogućava korisnicima da kontrolišu osvetljenje i klimatizaciju na njihovim radnim mestima koristeči pametni telefon.

Senzori ugrađeni u osvetljenje mogu da hvataju anonimne podate o nivoima ugljen-dioksida, temperature i vlažnosti vazduha. Sistem takođe pomaže korisnicima da se kreću u zgradi - svetla prenose kodirane podatke na mobilne uređaje.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;