INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Projekat Meganom spaja Moskvu sa njenom obalom

16.12.2014. | Arch Daily

Ruski arhitektonski biro Projekat Meganom je osvojio konkurs za projektovanje i redizajniranje moskovskih obala. Njihov projekat obuhvata zelene površine, poboljšanje javnog prevoza i raznovrsne kulturne i obrazovne centre raspoređene duž reke.

Posebna zelena ostrva na severnoj obali će se koristiti za prečišćavanje vode i biće poprište znamenite zgrade koja će služiti kao prolaz ka sistemu od 10 parkova i vrtova.

Osnovna ideja urbanističkog projekta je da obezbedi veću povezanost unutar prostora i poboljša saobraćajne veze kao što je lokalni metro, autobuske i tramvajske linije, kao i biciklističke i pešačke rute. Glavne tačke urbanističkog projekta će biti povezane sa ovom mrežom koje bi se pružale duž reke Moskve.

Javni prostori će biti okrenuti ka obali reke, a olakšaće komunikaciju unutar područja i kulturne i obrazovne aktivnosti. Ovi zeleni prostori će imati šest luka i rekrativnih čvorova koji će služiti kao ključne tačke susreta na ovom području. Ceo projekat je zasnovan na ideji tretiranja reke kao veze, a ne kao barijere.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;