INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Drvena prefabrikovana kuća „Unboxed“ može biti u potpunosti reciklirana

22.10.2014. | Inhabitat

Arhitektonski duo Mikaela Kolela i Mauricio Barberio je projektovao ovu predivnu prefabrikovanu drvenu kuću koja može biti u potpunosti reciklirana! Unboxed se zasniva na tipičnoj mediteranskoj kući i predstavlja više održivu alternativu od zidanih ili betonskih konstrukcija. Zahvaljajući inovativnim temeljima napravljenim od čelika, kuća može bit uklonjena sa parcele uz minimalna ili nikakva iskopavanja.

Visoka standardizacija modula i njihova ukupna prefabrikacija stvara veliku fleksibilnost. Ovaj cilj se takođe postiže deljenjem zgrade na nekoliko osnovnih konstruktivnih elemenata projektovanih da budu montirani sa svim završnim elementima i bez toplotnih mostova.

 

Zahvaljujući inovativnim temeljima napravljenim od čelika, koji umanjuju ili eliminišu potrebe za iskpovanjem, kuća se 100 odsto može reciklirati. Krov sa malim nagibom omogućava postavu solaranih crepova koji su sposobni da proizvode električnu energiju i toplotu.

Kuća takođe ima jasnu podelu između dnevnih i spavaćih delova sa zastakljenim hodnikom/ulazom u sredini koji omogućava stanarima da ponovo uspostave kontakt sa okolinom (protokom vremena) prilikom svakog prolaska.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;