INFONET-468X60-BANNER

Sportski tereni budućnosti

22.01.2013. | Gizmag

Višenamenski sportski tereni mogu biti zbrka raznobojnih linija i oznaka koje mogu da budu zbunjujuće i za igrače i gledaoce. Sada postoji alternativa kako je nemačka kompanija ASB prozvela „GlassFloor“ - pod koji koristi LED diode ugrađene u pod koje prikazuju oznake i linije terena za različite sportove i koji se menjaju pritiskom na dugme.

„GlassFloor“ poseduje aluminijumski okvir koji podržava staklenu površinu pod kojima je mreža LED dioda pozicionirana. Pod je programabilan, što znači da vlasnici arena ne moraju ponovo da prefarbavaju teren za svaki sport pojedinačno. Umesto toga, jednostavnim pritiskom na prekidač pod se menja za potrebe drugog sporta, štedeći vreme i novac.

Kako bi se pomoglo u rekreiranju osećaja drvenog poda, površina je pokrivena keramičkim tačkama, dok specijalna grafika rasplinjuje LED svetlo kako bi se smanjio odsjaj koji bi mogao da smeta sportistima. Sistem je takođe pogodan za unutrašnju i spoljašnju potrebu.

Pored sportskih oznaka na terenu, „GlassFloor“ kompanije ASB može da ima i semafore i oglase koji su prikazani u samom podu, što bi moglo da otvori nove mogućnosti prihoda na profesionalnom sportskom nivou. U stvari, cela površina poda može biti pretvorena u jedan ogromni ekran.

Pored sportskih i reklamnih mogućnosti, kompanija ASB kaže da bi „GlassFloor“ tehnologija mogla da se koristi za pametne podove u zgradama, vodeći ljude od informacionog stola do njihove željene lokacije ili da ih usmere iz zgrade u slučaju vanrednog stanja prateći osvetljenu LED putanju.

Video ispod pokazuje „GlassFloor“ kako se menja kroz više različitih terenskih konfiguracija.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


LEDVANCE2020-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;