INFONET-468X60-BANNER

Uskoro otvaranje spektakularnih solarnih super drveća u Singapuru

13.06.2012. | Inhabitat

Singapur može da se ponosi rastućim solarnim Super drvećem, a zvanično svečano otvaranje masivnih kula postavljenih u vrtovima na strani zaliva biće 29. juna. Ovi neverovatni tornjevi, koji dostižu i do 50 metara visine, okupljaju najbolje od solarne tehnologije i vertikalne bašte. Južna Bašta će prikazati 18 super drveća, koji će takođe funkcionisati kao vazdušni ventilacioni kanali za obližnje parkove i prikupljanje kišnice tokom čestih kiša u ovom delu zemlje.

Spektakl povodom otvaranja će trajati deset dana i čelnici Singapur Gardens-a obećavaju da će biti nesvakidašnji događaj. Južnu Baštu veličine 54 hektara karakterisaće mnoštvo obrazovnih programa, kao i cvetni displeji.

Posle pet godina u razvoju, bašte će prikazati unutrašnjost i spoljašnjost sa održivim preokretom. Parkovi su projektovani da smanje potrošnju energije u proseku za 30 odsto, a takođe će koristiti otpad iz isečaka kao izvor biogoriva. Karakteristike očuvanja vode uključuju filtriranje kišnica i druga oticanja, zatim se recikliraju i koriste za navodnjavanje kompleksa.       

U nadstrešnicama iznad predstaviće se solarni fotonaponski paneli koji će obezbeđivati struju za ceo kompleks. Pružanjem hladovine tokom celog dana i noći, Super drveća su jedna od najvećih inovacija grada Singapura.

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;