INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Nove fotografije budućeg sedišta "Apple"

14.03.2012. | Mikro

Kompanija "Apple" od očiju javnosti ne skriva samo buduće proizvode, nego će zakloniti i svoje buduće sedište, koje će dobrim delom biti zaklonjeno drvećem.

Novi planovi koje je objavio "Apple Insider" pokazuju da će čitav kampus u Kupertinu biti veoma pošumljen, zbog čega će buduća zgrada svemirskog izgleda u potpunosti biti okružena debelim zidom drveća, većinom kajsija. Između drveća nalaziće se staze za trčanje i šetnju.
(Crteži se mogu pogledati ovde)

Novo sedište kompanije "Apple" napajaće se iz sopstvenog energetskog centra koji najvećim delom neće uzimati struju iz gradske mreže. Gradska mreža će mu zapravo služiti kao rezervni izvor napajanja. Većina struje dobijaće se iz centralnog postrojenja koje će emitovati minimalne količine ugljeničkih gasova, i iz solarnih panela. Na prikazanim planovima vide se detalji krova u celosti prekrivenog solarnim panelima.

Polaganje kamena temeljca novog sedišta kompanije obaviće se ove godine, a prema planu čitav kampus treba da bude završen 2015. godine.

Centralna zgrada će imati površinu od oko 260.000 kvadratnih metara, četiri sprata i biće kružnog oblika, s ogromnim staklenim zidovima kroz koje će zaposleni moći da gledaju i unutrašnju i spoljašnju parkovsku stranu prstena. U zgradi će raditi 13.000 ljudi i u njoj će se nalaziti sala sa 1.000 mesta, 28.000 kvadratnih metara istraživačkih laboratorija i veliki podzemni parking.

Nedavno preminuli osnivač kompanije "Apple" Stiv Džobs, koji je prošlog juna predstavio projekat gradskoj upravi Kupertina, rekao je da će Apple zadržati i postojeće sedište na adresi Beskonačna pelja 1 (1 Infinite Loop).

Projekat potpisuje čuveni arhitektonski biro Foster & Partners. Kako će izgledati "Apple" sedište broj dva možete pogledati i ovde.

Povezani tekstovi sa portala Gradjevinarstvo.rs:

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;