INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Vodeći svetski sajam za roletne, kapije i zaštitu od sunca R+T 2012

31.10.2011. | Gradjevinarstvo.rs

Vodeći svetski sajam za roletne, kapije i zaštitu od sunca R+T 2012 održaće se od 28. februara do 03. marta 2012. godine u Štutgartu. R+T u Štutgartu, sajam roletni, vrata, kapija i sistema za zaštitu od sunca, proširio je svoju mrežu. Sajam R+T podržavaju i poznati savezi: Savezno društvu za roletne i zaštitu od sunca (BVRS), BVT - Savez za vrata koji su oboje stručni i idejni nosioci sajma, te Industrijski savez Tehničke tkanine – roletne – zaštita od sunca (ITRS), takođe stručni nosilac sajma.

Na stručnoj konferenciji za novinare, održanoj 27. oktobra 2011. godine, direktora sajma u Štutgartu, Ulrich Kromer von Baerle je izjavio:

"Odgovorno korišćenje energije globalni je zadatak. Pojmovi kao što su energetska efikasnost i primena regenerativnih energija dobijaju sve veći značaj na čitavom svetu, u pogledu na sve veću oskudnost fosilnih goriva i na opasnosti proizvodnje atomske energije. To je radno područje koje R+T, vodeći svetski sajam za roletne, vrata i zaštitu od sunca, već dugo vreme kvalitetno pokriva. Roletne i elementi za zasenjivanje nude važan doprinos uštedi energije i pored toga štite od provala. Tokom zime moguće je roletnama smanjiti troškove grejanja, a leti zaštita od sunca montirana sa spoljne strane sprečava zagrevanje prostorija i time smanjuje troškove klimatizacije. Proizvođačima u struci izrade vrata također je stalo do uštede energije kod pogona i prilagodljivo podesivim upravljačkim sistemima."

Sa druge strane, i predsednik ITRS-a, Bernd Seybold, izrazio je stav da je saradnja sa R+T sajmom važna za ovu organizaciju:

"R+T je najvažniji sajam ove vrste u svetu. Ovo će biti i važno mesto za predstavljanje tehnologije koja je tri godine deo ITRS-a - digitalna štampa kao zaštita od sunca. Ova vrsta zaštite poslednjih godina pozicionirala se kao rastuća grana zaštite od sunca poslednjih godina."

Linkovi:

  • Održana konferencija stručne štampe sajma R+T 2012 u Štutgartu - link
  • Sajam R+T - link
  • Sajam u Štutgartu - link

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


SEEBBE2022-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;