Gradjevinarstvo

Početna  |  O nama  |  Oglašavanje  |  Unos podataka  |  Kontakt  |  English
      >>> Uputstvo za pretragu        
     Kategorije
Konstrukcije
Krovni pokrivači, oblaganje, stolarija
Završna obrada, enterijer
Kućne instalacije
Pejzaž i uređenje okoline
Usluge, mašine, alat
    Vesti
    Tekstovi
    PROMO tekstovi
    Zanimljivosti
    Regulativa
    Komentari
    Ankete
    Mali oglasi
alat beton blok boje cement crep čelik drvo elektrooprema energetska efikasnost enterijer fasade građevinske mašine grejanje hidroizolacija izgradnja izvođenje građevinskih radova kamen kapije kontejner krov legalizacija lepak mašine metal montažne kuće most ograde opeka oplate pametne kuće panel parket plafoni podovi pregradni zidovi profili projekat prozori sajam skele spušteni plafoni tende termoizolacija vrata zelena gradnja

Uvek jedan AS u ruci! – FENSTER AS

23.04.2012. | Build magazin

Objekat „Kifla” Šabac

Preduzeće „Fenster AS“ d.o.o. osnovano je 1997. godine, mešovitim, nemačko srpskim, kapitalom. Promenom vlasništva, januara 2003. godine, ovo je prvo preduzeće koje je iz mešovitog kapitala prešlo u 100% srpsko vlasništvo. Kupovinom preduzeća počinje nova etapa u razvoju „Fenster AS“-a. Dolazi do značajnog tehničkog unapređenja procesa proizvodnje, kupovinom opreme i vozila. Ulazi se u poslove zamene stolarije na objektima škola, obdaništa, domova zdravlja i objekata za zdravstvenu zaštitu.

„Fenster AS“ je firma sa najvećim iskustvom u sprovođenju programa „Energetske efikasnosti zamenom stolarije na javnim objektima“ u Srbiji i privatnim kućama u Šapcu i većem broju gradova i selu u našoj zemlji.

Prodajni salon Mercedes-Crysel Majur kod Šapca

Preduzeće je osnovano kao preduzeće za proizvodnju PVC stolarije. Novi vlasnici proširuju proizvodni program - uvodi se proizvodnja aluminijumske bravarije, proizvodnja termoizolovanog stakla, obrada stakala bušenjem, brušenjem i peskarenjem. Preduzeće se bavi proizvodnjom PVC i aluminijumske stolarije, roletni, komarnika i termoizolovanog stakala, kao i završnim radovima u građevinarstvu. Pored toga firma „Fenster AS“ prva u Srbiji počinje sa bojenjem – farbanjem PVC stolarije jednokompomentnim bojama na vodenoj bazi (ekološka boja). Uvođenjem u proizvodnju proizvoda koji su kombinacija PVC – aluminijum, firma počinje i proizvodnju Alufusion sistema prozora i vrata.

Vrhunac svoje opremljenosti „Fenster AS“ postiže nabavkom obradnih centara SBZ 151 i SBZ 609, čime podiže na najviši nivo proizvodnju fasada – kontinuelnih, polustrukturalnih, strukturalnih i segmentnih fasada, kao i najsavremeniju i najbržu proizvodnju PVC prozora i vrata.

Opšta bolnica - F krilo, Knjaževac

Kompletan proizvodni proces je kompjuterizovan. Automatizovane proizvodne linije sečenja i varenja profila garantuju preciznost u izradi i izuzetnu efikasnost, a tehničku podršku proizvodnji obezbeđuju najsavremeniji softveri. U stalnom radnom odnosu se nalazi 50 radnika. Preduzeće poseduje sertifikate ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 i OH&S. Sistem menadžmenta kvalitetom ocenila je i sertifikovala renomirana švajcarska kuća SGS.

Kvalitet proizvoda garantuje i poreklo materijala koji se ugrađuje. Sve komponente koje se ugrađuju u proizvod su evropskog standarda: PVC profili firme Kemerling, okovi Winkhaus autoPilot, staklo firmi Gardian i Glaverbel, a aluminijumski profili Wicona, Schüco, Elvijal i Alumil.

Referenc lista:

 • Škole na teritoriji grada Beograda: 36 škola iz programa rekonstrukcije škola radi zamene stolarije;
 • Škole u Vojvodini – finansirano: donacijama stranih država, humanitarnih organizacija, lokalne uprave i pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje;
 • Škole u Šapcu – 6 škola finansirano iz sredstava EBRD 2001. godine;
 • Bolnice u Knjaževcu, Aleksincu i dečije odeljenje bolnice u Vranju, bolnica u Kladovu, neurologija bolnice u Požarevcu i Neurologija bolnice u Šapcu, ZC Niš – Patologija, Klinika za ORL, Infektivna klinika, Institut za mentalno zdravlje i Opšta bolnica Surdulica – hirurgija i porodilište – finansirano sredstvima Svetske banke – pri projektu „Energetska efikasnost“;
 • Dve škole u Užicu „Stari grad“ i „Dušan Jerković“, osnovna škola „Milinko Kušić“ u Ivanjici i osnovna škola „Vuk Karadžić“ u Priboju;
 • Institut za ratarstvo i Veterinarski institut u Somboru;
 • Gradski zavod za javno zdravlje u Beogradu – zamena stolarije po tenderu;
 • Gerontološki centri u Dimitrovgradu, Kragujevcu, Subotici, Zrenjanicu i Somboru;
 • Domovi zdravlja u Boru, Majdanpeku, Svilajncu, Žabarima, Despotovcu, Petrovcu na Mlavi, Knjaževcu, Požarevcu, Velikom Gradištu.

Dnevni kapacitet:

 • PVC – prozora jednokrilnih: 80 komada u smeni
 • PVC – vrata jednokrilnih: 18 komada u smeni
 • Aluminijum - prozora jednokrilnih: 60 komada u smeni
 • Aluminjum - vrata u smeni: 12 komada
 • Fasada, krojenje bez montaže: 500m2 u smeni.

„Fenster AS“ je tehnički najopremljenija fabrika u Evropi za PVC i aluminijumsku stolariju i fasade.

Za kvalitet i tehničku opremljenost fabrika je dobila šest međunarodnih priznanja u Ženevi, Njujorku, Londonu, Parizu, Frankfurtu i Madridu. Dva puta je bila proglašena za „Biznis partnera“ u Srbiji. Dobitnik je priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ za najdinamičniji razvoj. Jedno od priznanja je i za zbiližavanje privrede sa bivšeg Jugoslovenskog prostora od Privrednih komora svih šest novonastalih država u Budvi.

Poseduje najviše standarde „IMS Beograd“ za kvalitet stolarije: koeficijent stolarije sa dva stakla je 1,1W/m2K, dok je koeficijent za stolariju sa tri stakla 0,78W/m2K. Stolarija preduzeća „Fenster AS“ je ugrađena na više hiljada privatnih objekata u Srbiji.

 Tagovi: vrata, prozor, aluminijum, PVC, stolarija, bravarija, proizvodnja


 
 


Ukoliko bi vlada subvencionisala obnovljive izvore energije, da li biste postavili te sisteme u vašem domu?Rezultati

Prijava za newsletter


Metalne i INOX rozetne i poklopci za ograde, terase i gelendere

Rozetne i poklopci za kutije i cevi

Plastificiranje metala

Garazna vrata

Nadstresnice

Kapije, ograde aluminijumske

Led sijalica

LED Paneli 3-6-9 W slim

Montažna kuća Domo 5

Harmonia 2
© 2002-2014 Gradjevinarstvo.rs  /  Construction.rs