Gradjevinarstvo

Početna  |  O nama  |  Oglašavanje  |  Unos podataka  |  Kontakt  |  English
      >>> Uputstvo za pretragu        
     Kategorije
Konstrukcije
Krovni pokrivači, oblaganje, stolarija
Završna obrada, enterijer
Kućne instalacije
Pejzaž i uređenje okoline
Usluge, mašine, alat
    Vesti
    Tekstovi
    PROMO tekstovi
    Zanimljivosti
    Regulativa
    Komentari
    Ankete
    Mali oglasi
alat beton blok boje cement crep čelik drvo elektrooprema energetska efikasnost enterijer fasade građevinske mašine grejanje hidroizolacija izgradnja izvođenje građevinskih radova kamen kapije kontejner krov legalizacija lepak mašine metal montažne kuće most ograde opeka oplate pametne kuće panel parket plafoni podovi pregradni zidovi profili projekat prozori sajam skele spušteni plafoni tende termoizolacija vrata zelena gradnja

Siguran krov nad glavom uz NEXE crepove – POLET

15.10.2012. | Build magazin

Prvo treba definisati što je to kvalitetan krovni pokrivač. Kvalitetan krovni pokrivač mora biti postojan na svim vremenskim uslovima, vodootporan, dugotrajan, jednostavan za ugradnju, lak za održavanje, ekološki prihvatljiv i mora imati laku mogućnost rekonstrukcije.

Sve te karakteristike zadovoljavaju NEXE CREPOVI Klasik Plus i Glinex Trend.

Jedna od prednost NEXE crepova jeste njihova veličina (13kom/m2), što znatno utiče na utrošak materijala kao i brzinu gradnje, a na kraju predstavlja bolju ekonomsku isplativost. Pečenje crepa na visokim temperaturama i otisak na gipsanim kalupima omogućava proizvodnju crepa vrhunskog kvaliteta sa glatkom površinom i savršenom geometrijom. Takav crep ima povećanu otpornost na udarce i habanje. Velika prednost NEXE crepova je težina, tako da su KLASIK PLUS i TREND jedni od najlakših crepova na tržištu – 40kg/m2.

 

KLASIK PLUS

 • KLASIK PLUS spada u kategoriju presovanog crepa, za pokrivanje krovova u nagibu.
 • Duboki, dupli falcevi omogućavaju izvanrednu zaptivnost krovne površine.
 • Konstrukcija crepa KLASIK PLUS daje manji utrošak crepa po m2 krovne ravni (12,8kom/m2), pa je samim tim gradnja krovnog pokrivača ekonomičnija.
 • Najbitnija prednost primene crepa KLASIK PLUS u odnosu na druge slične krovne pokrivače je njegovo konstruktivno rešenje koje omogućava klizno letvisanje krovne ravni u rasponu od 30,0cm-35,0cm. Ovakvim načinom postavljanja crepa KLASIK PLUS, eliminišu se greške nastale tokom izvođenja krovne konstrukcije.
 • Na postojećem krovu bez zamene krovnih letvi, moguća je primena crepa KLASIK PLUS.
 • Stari krovni pokrivač od falcovanog crepa može se rekonstruisati veoma brzo i sa manje novca.

GLINEX TREND

 • GLINEX TREND spada u kategoriju presovanog crepa, za pokrivanje krovova u nagibu. Duboki dupli falcovi omogućavaju izvanrednu zaptivnost krovne površine.
 • Veća dimenzija crepa GLINEX TREND daje manji utrošak istog po m2 krovne ravni (12,5kom/m2), pa je samim tim gradnja krovnog pokrivača ekonomičnija, a pokrivanje crepom brže.
 • Najbitnija prednost primene crepa GLINEX TREND u odnosu na druge slične krovne pokrivače je njegovo konstruktivno rešenje koje omogućava klizno letvisanje krovne ravni u rasponu od 31,5cm-35,5cm.
 • Kod montaže krovnih letvi sa fiksnim razmakom, krovna konstrukcija se prilagođava crepu što podrazumeva tačnost u izradi krovne konstrukcije.
 • Postavljanjem krovnih letvi na izabrani međusobni razmak, crep se prilagođava krovnoj konstrukciji. Ovakvim načinom postavljanja crepa GLINEX TREND eliminišu se greške nastale tokom izvođenja krovne konstrukcije.
 • Na postojećem krovu, bez zamene krovnih letvi, moguća je primena crepa GLINEX TREND. Stari krovni pokrivač (falcovanog crepa) može se rekonstruisati veoma brzo i sa manje novca.
 • Uz GLINEX TREND isporučuju i specijalne crepove za kompletno formiranje krova.

Pomično letvanje kod oba crepa omogućava raznolikost primene i posebnu pogodnost za rekonstrukcije krovova gde nije potrebno menjati krovnu letvu iz tog razloga što crep ima veliko pomično područje – letvanje od 30-35 santimetara.

Naravno, uz sve crepove kompanije NEXE u ponudi su specijalni elementi koji omogućavaju uz pravilno funkcionisanje i individualnost krova. Za kvalitet njihovih proizvoda garantuju pisanom garancijom u trajanju od 40 godina.

Bitno je odabrati kvalitetan krovni pokrivač koji ima mogućnost izrade ventiliranog krova. Pod brendom NEXE KROV PLUS nalazi se sva potrebna krovna oprema koja se koristi u kombinaciji sa NEXE crepom za izradu ventiliranog krova. Ukoliko se želi izvesti stambeno potkrovlje bitno je povesti računa o izolaciji krova kao i o pravilnoj ventilaciji krovne podkonstrukcije. Sa takvim rešenjem imate poboljšana termo i hidroizolaciona svojstva, kao i visoku paropropusnost svih slojeva krova što znači stvaranje ugodne mikroklime u prostoru (ugodna leta i tople zime).

Cena krova u odnosu na celokupnu cenu objekta nije ni 2%, a naš savet je da za krov izaberete najkvalitetnije materijale, kvalitetan krovni pokrivač i dobre izvođače. Ono što je u svakom slučaju posebno bitno jeste da ne treba štedeti na krovu jer je ipak bitno imati siguran krov nad glavom.Tagovi: krov, crep


 
 


Ukoliko bi vlada subvencionisala obnovljive izvore energije, da li biste postavili te sisteme u vašem domu?Rezultati

Prijava za newsletter


Adaptacija

Izdajem skelu

Prozori sa vakum staklom, balkonska vrata

Renoviranje kupatila

Keramicarske i vodoinstalaterske usluge

Montažna kuća Domo 12

Pvc ugaone lajsne sa mrezicom

PVC rondela fi80 za pricvrscivanje pvc membrane

Drveni krovni prozori prodaja i ugradnja

Latofleks letvice, Dormeo podnice
© 2002-2014 Gradjevinarstvo.rs  /  Construction.rs